Musikalen med sin orginaltitel ”Women On The Verge Of Nervous Breakdown” hade sin urpremiär på Broadway 2010 och är baserad på Pedro Almodóvars film från 1988 med samma namn. Denna sprudlande & färgsprakande musikal med sina tvära kast och härliga musik kommer ta er med till 80-talets Madrid där ni får följa ett antal kvinnor som är på gränsen till nervsammanbrott.

 Med Johan Schildt i spetsen som regissör och svensk översättare har vi nu påbörjat en galen resa som vi gladeligen inbjuder er att följa. I maj 2015 har vi svensk urpremiär och vi hoppas att få se er i publiken.

 Varmt välkomna att slå klackarna i taket tillsammans med oss!

Orginaltitel
Women On The Verge Of A Nervous Breakdown – A New Musical

Book By: Jeffrey Lane
Music and Lyrics: David Yazbek
Based on the movie by: Pedro Almodóvar

Original Broadway Production by Lincoln Center Theater 
New York City 2010

cachecachejuillet59

Vem är han som uppfann alla dessa kvinnor på gränsen? 

Filmskaparen, Pedro Almodovar är en spansk filmregissör, manusförfattare och filmproducent som slog igenom i Spanien 1980 med filmen ”Pepi, Luci, Bom”, och i resten av världen 8 år senare med just ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” (som senare blev Broadwaymusikal och i vår har svensk urpremiär på Kulturama i Stockholm). Han vann en Oscar för bästa utländska film med ”Allt om min                                                                                                                      mamma” 1999 och för bästa manus för
                                                                                                           ”Tala med henne”2003. Den mystiska mannen på
                                                                                                            bilden heter Pedro Almodovar, och det är han.